Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta eller att alltid kunna.
Att vara stark är inte att alltid orka skratta, att hoppa högst eller att vilja mest.
Att vara stark är inte att lyfta tyngst, att komma längst eller att alltid lyckas.

Att vara stark är att se livet som det är, att acceptera dess kraft och ta del av den.
Att falla till botten, slå sig hårt men alltid komma igen.
Att vara stark är att våga hoppas när ens tro är som svagast.
Att vara stark är att se ett ljus i mörkret och alltid kämpa för att nå dit…

Dikt hittad hos nellymamman

tisdag 12 oktober 2010

CVK




För de som undrar så kan jag förtydliga att en Central venkateter eller CVK är en plastkateter som läggs in i en central ven i syfte att bland annat tillföra infusioner och läkemedel. Den kan läggas på lite olika ställen på kroppen. Oscar har haft två nu, en i ljumsken och en på halsen. Det är den med slangarna på bilden.


och så bjuder jag på två lite gladare bilder

9 kommentarer:

Pia C sa...

Oj, hasr ni haft clownbesök! det brukar vara roligt, även om man bestämt sig för att vara vuxen, så brukar de lyckas överumpla en med något så man börjar skratta.
Så otroligt skönt att det verkar gå framåt. T o m tårna på sista bilden verkar vara på sprattelhumör!

KRam
pia

Ulrika LM sa...

Härligt att se bilder och att läsa att det går framåt Håller tummarna att ni närmar er "hemgång till ackis" för det innebär ju att nästa stopp efter det blir hemmets lugna vrå Kram Ulrika LM

Hannsu sa...

Tårna ja, inte lätt att sätta nån pox mäter på dom inte.

Kan ju faktiskt hända att vi egentligen inte behöver gå via ackis, men vi kan ju inte dikert åka tåg hem, så vi kanske får gå den vägen ändå pga hemtransporten

Tina sa...

Så roligt att se bilder på en lite friskare Oscar!Det där med CVK låter allmännt obehagligt, hoppas de är snälla och duktiga iaf så att det inte behöver göra ont... Iof, kanske just det är en droppe i havet - men ändå. Skönt att ni snart får komma hem, oavsett om det blir Akkis eller inte!

Hur mår du nu då vännen? Tänkte att ibland är det ju så att när allt börjar lugna sig kmr massa känslor... Du vet var jag finns, alltid :)

Sköt om er och fortsätt framåt nu, massa kramar ♥

Karolina sa...

Åhhh clownbesök! Det bästa som finns när man är på sjukhus!!!!!!!

Skönt att han är på benen igen!

KRAM

Anonym sa...

Härliga bilder på en piggare Oscar!Hoppas att ni bara behöver "mellan" landa på Ackis. Förstår att NI lääängatar hem till erat FINA hus och fina familj. Hoppas att vi ses snart.
Kram Kattis

Lena sa...

Jätteskönt att läsa att Oscar mår bättre, hälsa honom från Lena på fritids. P.S. Jag blir glad av din fina bakgrund på bloggen.

Milla Holmberg sa...

Åh vad härligt att se att han verkar piggare!
Kram

Pia C sa...

Jag blir nästan rörd när jag ser Oscar sitta och måla. Vem trodde det för en vecka sedan? från respirator till att hålla i en pensel på en vecka. Hade en vuxen klarat det? Thank God för lekterapi, det var vår räddning när vi var i Lund. De lockar fram skratt, sysselsätter en både fysiskt och mentalt. De är sjukhusets hjältar.
Passa på och fixa julklapparna!