Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta eller att alltid kunna.
Att vara stark är inte att alltid orka skratta, att hoppa högst eller att vilja mest.
Att vara stark är inte att lyfta tyngst, att komma längst eller att alltid lyckas.

Att vara stark är att se livet som det är, att acceptera dess kraft och ta del av den.
Att falla till botten, slå sig hårt men alltid komma igen.
Att vara stark är att våga hoppas när ens tro är som svagast.
Att vara stark är att se ett ljus i mörkret och alltid kämpa för att nå dit…

Dikt hittad hos nellymamman

fredag 14 augusti 2009

Bakslag

Imorse efter frukost gick vi ner till NIVA, Oscar låg i respen fortfarande. Efter ronden skulle man extubera, ta bort Propofolen (narkosmedicinen, samma som M.Jackson troligen dog i en överdos av för övrigt ;-) dopaminet och sänkte dosen av morfinet. Då får inte vi vara inne.

Undertiden gick vi en vända i botaniska trädgården, som ligger i dalen bredvid sjukhuset.

När dom ringde vid 10.30 så gick vi tillbaka, Oscar hade frågat efter oss. Han var trött men vid gott mod, pratade lite och saknade sin lilla ödla och diplomet han fick av Ludwig (narkosläkaren)när han sövdes ner innan op, VILKET MINNE KILLEN HAR!

Efter ett tag började han att få ondare och ondare, fick mer och mer morfin och dormicum (avslappnande) men det hjälpte inte. Snart därpå började han att svullna upp och fickk svårt att andas. Efter många om och men och samtal till läkare, beslutas att han måste intuberas igen, det är för oss bara att gå ut, då får vi inte vara kvar. Klockan är knappt 15.30.
En timme senare kommer läkaren och säger att han skall till op. man måste ta upp och kolla om det blöder under.

Vi tar ytterligare en tur i den fantastiska trädgården, jag med mina skavsår sen igår ;-)

Vid 19 ringer han och säger att op är klart, det blödde lite och man hade "lappat" lite, men svullnaden är mest vätska, som en reaktion av kroppen.
Ungefär tre dagar skall han ligga nedsövd nu med andningshjälp.

VAD SKA VI GÖRA?
Kan ju inte sitta där, han vet ju inte om det i allafall.Men kan ju inte påstå att det känns kul med nöjen nu, men man kan inte bara sitta på rummet heller.

Går väl upp en sväng innan vi går och lägger oss samt i morgon bitti, men vi får väl gå på bio eller Liseberg eller nåt, för att fördriva tiden några dagar. Sedan när han vaknar så blir man ju sittandes igen.

Lägger ut en bild i kväll när jag har sladdarna till kameran.

Tack föresten för alla värmande kommentarer, läser dom men svarar inte personligen till alla. Försöker svara på frågorna i inläggen.

4 kommentarer:

Evelina sa...

Kämpa på!
Tänker på dig hela tiden grabben!
På allt kul vi gjort tillsammans, alla duster vi haft och allt vi kommer att göra,du,jag och alla kompisarna på skolan.
Kram Evelina

Pia C sa...

Svårt att fördriva sådan tid, man är för okoncentrerad för att göra ngt konkret. Kan ni hyra filmer? känner ni ngn i Göteborg ni kan kontakta som kan ta hand om er några timmar?
Man förstår att Oscars kropp behöver väl vila nu, vilken oerhörd ansträngning den har gått igenom.

Styrkekramar i massor till er alla tre, hoppas även att de hemma har det någotsånär OK

Pia

Hannsu sa...

svårt med film, vi har ingen tv, bara i dagrummet, känner ingen här heller, men vi får väl gå på bio och promenera i den vacka botaniska.

Jennie sa...

Hej vännen! Nu har även jag skaffat konto så jag kan lämna en kommentar ibland!
Vilken pärs men ny intubering och att han måste vara sövd i flera dagar... Förstår dilemmat men vad ni ska hitta på. Liseberg är väl ett bra alteranativ. Om ni är sugna på tapas så kan jag tipsa om Vino Tapas som inte ligger allt för långt från Sahlgrenska. Vi var där i helgen och det var helt kanon! Gillar ni drinkar så måste ni gå till Restaurang Picasso, som ligger på en tvärgata mellan Avenyn och Heden. Det blir ju dyrt om man ska springa på stan dagar i ända för Göteborg är ju verkligen ett shopping-mekka! Passa på att gå på bio, det brukar man sällan hinna hemma. Kanske finns det någon konsert eller teater som ni vill se??
Det låter kanske märkligt med alla dessa "partytips" men om man känner sig lugn med omvårdnaden så är det bara trist att gå och dra hela dagar. Vi försökte hitta på saker medan A låg på IVA och personalen pushade även för det.
Håller tummarna för att det snart ska vända för O, så att den pigga goa killen ni känner igen kommer tillbaka!
Kramar från oss till er!!