Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta eller att alltid kunna.
Att vara stark är inte att alltid orka skratta, att hoppa högst eller att vilja mest.
Att vara stark är inte att lyfta tyngst, att komma längst eller att alltid lyckas.

Att vara stark är att se livet som det är, att acceptera dess kraft och ta del av den.
Att falla till botten, slå sig hårt men alltid komma igen.
Att vara stark är att våga hoppas när ens tro är som svagast.
Att vara stark är att se ett ljus i mörkret och alltid kämpa för att nå dit…

Dikt hittad hos nellymamman

måndag 24 augusti 2009

Varning för Känsliga bilder

I dag skulle vi ha åkt till Cypern, trist! Men sola skiner i Uppsala idag.

Jag hoppas att jag får upp killen i rullen en sväng idag. Han verkar vara på rätt bra humör.

Tog en bild på ärret på benet, där man tog kärl graftet ifrån. Sedan en bild av halsen, inte så "fint" kanske!

Det är nåt jag inte berättat som vi fick veta i torsdags. Av nån anledning, akutbegärde CIVA att det skulle tas MRSA (multiresistenta stafylocock bakterier) odling. Det togs i svalg, näsa, avföring och urin. Oscar var allt annat än nöjd och det var med hot och mutor vi fick ta dom, för det var absolut nödvändigt enl den läkaren.

Varför har vi inte fått veta, men neurologen skulle ta upp det med den läkaren, för enligt honom hade man ingen misstanke om MRSA egentligen och screeningen av patienter som vårdats i annat läns landsting är borttagen. Detta innebar isolering, men som dock hävdes i helgen eftersom ingen misstanke fanns. Idag fick vi veta att proverna var negativa dvs man hittade INGEN MRSA skönt!

MRSA för en normal frisk är inte bra men inte livshotande, men för personer med proteser, ex som i Oscars fall då han har en mekanisk hjärtklaffprotes så är MRSA livshotande. Sätter sig dessa bakterier på protesen (vilket dom gärna gör) så är det inte säkert att det går att "bota" med antibiotika. Detta har man ju klart fundarat på i helgen, men som sagt, skönt att proverna var rena.

Har en kille här som sitter och sjunger...... :-)






11 kommentarer:

sanna sa...

det ser helt klart lite otäckt ut..

Hannsu sa...

Kan du ju tänka dig hur det HAR sett ut, Sanna!

Cecilia sa...

det ser ju inte helt bekvämt ut. Hoppas att det inte gör för ont. Vad bra att han verkar ha humöret uppe trots allt! Ett steg i rätt riktning mot tillfrisknande.
Vi/jag dyker nog inte upp på ett besök denna vecka fast jag skulle vilja. Men vi har haft/har en rejäl förkylning där hemma så det är nog bäst att låta bli?
Hälsa Oscar!

Gunsan sa...

Ajaj..
Stackaren. Förstår att det lär klia en del nu.

sanna sa...

mm.... hur har det gått med huvudvärksattackerna efter op??? har det blivit bättre?? såg de om de låg och tryckte på någe vis???

Pia C sa...

Mimis kompis opererades för blindtarmen för en månad sedan, och hon fick också göra ett sådant test. Vi blev också jätteoroliga för hon är en sådan person som drabbas av precis allt, men det var också helt rent, och verkade inte som om de hade någon misstanke utan gjorde det som någon rutin. Hon opererades i sitt eget landsting.

Pia C sa...

och så måste du berätta om partajet i Göteborg!!!

Anonym sa...

Ja, nog räcker det som Oscar har fått gå igenom. Varför ta prover som inte är helt nödvändliga för tillfället? Sjukhusets policy är att vi skall screena patienter som kommer från Sthlm, Västerås och utlandet. Då tar man fler än bara MRSA.
Ja,man kan förstå att han har haft det svårt med andingen. Är ju lite svullet fortfarande på halsen kan man se.
Hoppas snart att ni får åka hem. Oscar gör fina framsteg varje dag , skönt.
Kramen

Hannsu sa...

Ja, fast screenings obligatoriet skall vara borttaget, enl. läk.

Svullnaden har lagt sig mycket. När han svullnade igen så var han svullen från bicepsen up till tinningen och över hela skuldran och runt halsen. Har nog nån bild på det. Skaplig dubbelhaka kan man säga.

Jennie sa...

Hej tjejen!
Hoppas helgen varit bra och att du hunnit ladda upp för ytterligare vistelse på sjukhus...
Det syns på bilden att det är svullet, kanske du ska höra efter att det är som det ska.
När vi kom från Gbg så fick A lämna prov, fast det är ju några år sedan nu. För att säkerställa att man inte får med sig sjukhussjukan från andra sjukhus. I annat fall verkar det ju märkligt om det är så att dessa restriktioner inte gäller på Ackis längre.
Hoppas att Oscar piggnar på sig så att han orkar vara uppe mer och mer. Återhämtningen går ju snabbare ju mer aktiva de kan vara.
Här har vi förkylningar på gång, så vi är nog inga lämpliga kandidater för besök hos er.
Kramar!

Lollo sa...

Angående MRSA odling så ska man ta det på alla patienter som kommer in till sjukhuset med någon form av infart ( tex KAD, nålar, stomier) man ska även ta det på patienter som har vådats utomlands de senaste 6 månaderna eller fått diarrér pga en utlandsvistelse. Man ska även ta det på patienter som kommer in med sår.
Det stämmer bra att man inte längre behöver ta det på patienter enbart för att dom har varit inlagda i ett annat län.
Hoppas detta har gett dig en liten klarhet i varför dom har tagit det här provet på din son, och det var himla dåligt att dom inte kunde förklara orsaken till dig på en gång. VIlket är en del av ens arbetsuppgift när man jobbar inom vården att man ska kunna förklara varför man gör olika moment, tex provtagning.

Hoppas att han piggar på sig som han ska!