Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta eller att alltid kunna.
Att vara stark är inte att alltid orka skratta, att hoppa högst eller att vilja mest.
Att vara stark är inte att lyfta tyngst, att komma längst eller att alltid lyckas.

Att vara stark är att se livet som det är, att acceptera dess kraft och ta del av den.
Att falla till botten, slå sig hårt men alltid komma igen.
Att vara stark är att våga hoppas när ens tro är som svagast.
Att vara stark är att se ett ljus i mörkret och alltid kämpa för att nå dit…

Dikt hittad hos nellymamman

måndag 10 augusti 2009

Nu har jag köpt en mini-pc

så det blir lite lättare att uppdatera.

Hursomhelst så åt han inte nuggetsen i går. Förstog jag ju, men vad gör man!

Han var allmänt i ganska dåligt skick när jag kom in igår.
Det har satts in en underhållsdos med alvedon mot smärtan. För att liksom kapa topparna på dom.
Det verkar ha hjälpt för idag har han varit lite piggare. han har till och med målat 1 kvadrat decimeter på en burk, och suttit upprätt. Sedan fick han välja bild och bakgrundsbild till sin sida på pc.n och kom till och med ur sängen en stund (vad gör man inte :-)

Innan jag berättar om vad vi fick för besked i dag så tänkte jag bara säga att gubben fick åka med storebror till akuten, han hade fått LUNGINFLAMMATION!!!! Hur kan det vara möjligt att vi drabbas av allt på en och samma gång, det undrar jag?

Ja i allafall, vi fick träffa kärlkirurg och neurolog i em och så här tänker man:
Det finns två tänkbara sätt att operera då det under op bara blir ett öppet kärl till hjärnan om man stoppar flödet i den man ska åtgärda.

Alt 1: Kyla ner kroppen, stoppa hjärtat, hjärt och lung maskin och öppna upp bröstkorgen och ta bort aneurysmet och lappa och laga, ur hjärt och lung maskinen, värma upp kroppen och sy ihop hela paketet igen. Detta skulle ge det bästa resultstet, men är en väldigt riksfylld operation. (låter enkelt eller hur, bra beskrivning va? skulle en hjärtkirurg se ;-)

Alt 2: Ta ett kärl från låret och göra en typ av "by pass" kan vi nog kalla det, medan hjärtat pumpar på och man stänger inte av något flöde under operationstiden. Strypa flödet i det dåliga kärlet. Detta kräver nån ny sorts laser typ och är också en riskfylld operation och resultatet rent flödes mässigt skall vara lika bra som ovan. Denna utrustning finns endast i Göteborg.

Som det ser ut och det vi kunde utläsa av en ganska förtegen kärlkirurg är ändå att det lutar åt att operationen kommer att utföras i Göteborg och de närmaste veckan/orna. Han kommer i såfall åka med ner. Personligen tycker jag att alt 2 låter lite "enklare". Vi kommer få besked så fort Göteborg ger besked förhoppningsvis inom 1-3 dagar.

Nu sover Oscar, jag ska hämta lite kaffe.

1 kommentar:

Gunsan sa...

Vilket elände, Göteborg.. Det är ju en bit dit, men vad gör man? Det är liksom bara göra som de säger, man är ganska maktlös.
Kramar/Gunsan