Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta eller att alltid kunna.
Att vara stark är inte att alltid orka skratta, att hoppa högst eller att vilja mest.
Att vara stark är inte att lyfta tyngst, att komma längst eller att alltid lyckas.

Att vara stark är att se livet som det är, att acceptera dess kraft och ta del av den.
Att falla till botten, slå sig hårt men alltid komma igen.
Att vara stark är att våga hoppas när ens tro är som svagast.
Att vara stark är att se ett ljus i mörkret och alltid kämpa för att nå dit…

Dikt hittad hos nellymamman

söndag 2 augusti 2009

Här händer det grejer igen

Oscar kom i torsdag och sa att han inte kunde lyfta upp högra armen. Han fick visa att lyfta framåt och åt sidorna, men kom bara en liten bit. Men det gjorde inte ont någonstams utom lite i nacken.
Jag ringde barnakuten för råd, men dom tyckte att vi skulle komma in. Väl inne så fick vi träffa en medicinare som trodde att det ev kunde vara något "mekaniskt" och konsulterade med ortopeden. Det skulle bli röntgen, dels för att se om det kunde finnas en luxation (urled) i axeln, men även för att se hur diskarna i nacken såg ut eftersom han haft ont i nacken också. För att utesluta dickbråck i en nackkota.

När ortopeden väl tittat på bilderna så ser man inget avvikande. Eftersom Oscar är lite förkyld och haft feber så tar man även ett CRP, som var lågt så det var bra. INR 2.1 (blodets koagulation).

Vi fick åka hem och medicinaren skulle konsultera med neurolog dagen efter och ringa oss om vi skulle komma tillbaka fredag morgon för att få träffa en neurolog.

Sagt och gjort väl där igen så hittar inte neurologen något konkret heller utom en ev gissning, en sena som skulle kunna vara av i överarmen, men för att kolla det och utesluta ev aneurysm (bråck) på halskärl så beställer man ett MRT (magnetröntgen). Kl 11 går vi till lekterapin som stängde 12, så tillbaka på akutrummet. Oscar har vid det här laget blivit inskriven på avd 95b och vi får komma upp dit vid 14 snåret. Oscar måste vara fastandet eftersom man skall söva honom inför MRT.
Jag åker hem vid 15.30 när gubben kommer och löser av mig, eftersom jag ska ha gäster. Tanken var ju att de skulle få åka hem efter MRT. Så blev det dock inte då man såg nåt avvikande på den och en kärlkirurg skulle kontaktas som skulle göra ett UL, men tillslut framåt morgontimmarna kläcker han ur sig att det inte finns någon tillräckligt kompetent jour personal på plats för att utföra detta UL. Så gubben och lillasyster blir även dom kvar hela natten. Jag tar bussen intill stan efter en natt hemma, men då kommer läkaren och ger oss permis och vi skall tillbaka till avd kl 10 måndag morgon.

Det som är planerat är ett CT eller karotisangiografi (halskärls röntgen), vet inte vilket, men det får vi ju se i morgon. återkommer när vi vet mer

Inga kommentarer: